در این بخش قصد داریم درمورد ربات Roomba ، نحوه کار ، انواع و مدل های آن اطلاعاتی را در اختیار شما همراهان عزیز قراردهیم .
رومبا یک ربات خانگی
رومبا یک جاروبرقی مستقل و جزو محبوب ترین رباتهای مصرف کننده موجود است. در اطراف آشغالها و زیر مبلمان میچرخد و آنجا را کاملا تمیز میکند و پس از اتمام به پایه شارژ بازمیگردد.
نحوه کار رومبا
رومبا یک جاروبرقی فشرده و کامپیوتری است که به طور خودکار در اطراف خانه شما میچرخد. مانند یک پاک کننده معمولی، خاک را با برس های چرخان و جاروبرقی جمع میکند. یک برس در کنار آن نصب شده است که کثیفی را به زیر دستگاه فشار میدهد و پس از آن، دو برس دیگر که در جهت مخالف چرخش دارند، خاک را جمع کرده و به سمت جاروبرقی قدرتمند هدایت میکنند که آن را کمی به داخل دستگاه میکشد. Roomba با دو چرخ بزرگ به سبک تراکتوری که هر کدام به طور مستقل توسط یک موتور الکتریکی جداگانه هدایت میشوند، در اتاق شما حرکت میکند. چرخها میتوانند در جهت مخالف بچرخند، به این معنی که Roomba میتواند هر فضایی را که میتواند در آن حرکت کند را تمیز کند.
رومبا دارای سنسورهای متعددی است که برای تشخیص کثیفی، دور زدن در موانع و دوری از چیزهایی مانند منگولههای روی فرش و سیمهای تلفن که میتوانند باعث ایجاد مشکل در آن شوند، وجود دارد. وقتی کار آن تمام شد، دوباره به ایستگاه “docking” خود باز میگردد و برای دفعه بعد خود را شارژ میکند.
سنسورهای رومبا
همانطور که انسانها از حواس پنج گانه برای تعامل با جهان استفاده میکنند، Roomba نیز دارای حسگرهای مختلفی است که به آن کمک میکند تا محیط اتاق را درک نماید. در بالای این ربات، در قسمت جلویی، یک پرتو مادون قرمز برجسته و حسگر فتوسل وجود دارد. در زیر آن، یک سپر جلوی پلاستیکی با سنسور لمسی داخلی وجود دارد. پرتوی مادون قرمز دیوارها و موانع را تشخیص میدهد، بنابراین Roomba وقتی به آنها نزدیک میشود، سرعتش را کاهش میدهد. سپر حساس به لمس، Roomba را هنگامی که واقعاً به چیزها برخورد میکند متوقف میکند. همچنین حسگرهای مادون قرمزی در این ربات وجود دارد که دقیقا زیر آن نصب شدهاند که به کمک آن میتواند محیط شیب دار مانند پله را تشخیص دهد. اگر احساس کند که برسهایش ممکن است روی منگولهها یا کابلها گره بخورند، فوراً از چرخش آنها جلوگیری میکند و خودش را به مکان امن میرساند.
معرفی بخش های داخلی ربات Roomba
- سپر تشخیص مانع در جلو.
- آشکارساز مادون قرمز برای برقراری ارتباط
- سنسور سقوط چرخ
- بسته باتری قابل شارژ لیتیوم متال هیدرید (14.4 ولت و 3600 میلی آمپر ساعت). این بخش معمولاً قابل مشاهده نیست و اگر تصمیم به تعویض آن دارید، باید چندین پیچ روی کیس آن را بردارید.
- چرخهای آجدار “Knobby” .
- مجموعه فرعی چرخ.
- موتور الکتریکی چرخ راست را به حرکت در می آورد.
- موتور الکتریکی وکیوم را نیرو میدهد.
- دسته برای سطل گرد و غبار قابل جابجایی.
- موتور الکتریکی چرخ چپ را به حرکت در می آورد.
- مجموعه فرعی چرخ.
- مکانیزم برس مستقل.
- برسهای موتور الکتریکی.
مزایای استفاده از ربات Roomba
برخلاف بسیاری از ابزارهای الکترونیکی، استفاده از Roomba به طرز شگفت انگیزی ساده است. هنگامی که باتری آن به طور کامل شارژ شد، به سادگی دکمه بزرگ، سبز و روشن CLEAN را فشار دهید. این جاروبرقی از نظر ارتفاع بسیار پایینتر از جاروبرقی معمولی است و میتواند به راحتی زیر میز و صندلی بخزد. نسبتاً جمع و جور است و برای حمل در اطراف خانه شما (از طبقه همکف تا طبقات بالا) بسیار سبک است. بنابراین برای افراد مسن که جاروهای بزرگ را خیلی سنگین میدانند،بسیار مناسب است. میتوانید با خیال راحت اتاق ها و رومبا را رها کنید تا طبقات خانهتان را جاروبرقی بکشد، بدون اینکه نگران افتادن آن از پلهها باشید.
معایب استفاده از ربات Roomba
عمر باتری کوتاه
اکثر جاروبرقیهای روباتیک دارای عمر باتری بسیار کوتاهی هستند که آنها را برای فرآیندهای تمیز کردن آسان ایده آل می کند. در برخی موارد، این جاروبرقی ها قادر به تکمیل فرآیند تمیز کردن نیستند. جاروبرقی ها تقریباً 2 ساعت طول می کشد تا باتری ها را شارژ کنند.
پاکسازی ناکارآمد
یکی دیگر از معایب ربات جاروبرقی تمیز کردن ناکارآمد آن است. جاروبرقی ها با نیروی مکش قوی به راحتی می توانند گرد و غبار و کثیفی را از هر گوشه خانه شما تمیزکنند. با این حال، جاروبرقی های روباتی نمی توانند به گوشههای خانه شما که بیشتر گرد و غبار و کثیفی در آن انباشته شده است برسند.
پر سر و صدا و انجام کار طولانی مدت
یکی از معایب اصلی جاروبرقی های رباتیک سر و صدای بالای آنها است. اگرچه این جاروبرقی ها به اندازه جاروبرقی های سنتی صدا ندارند، اما سرعت آنها بسیار کند است. به عنوان مثال، اگر 30 دقیقه برای تمیز کردن خانه خود وقت بگذارید، یک جاروبرقی رباتیک تقریباً 90 دقیقه طول می کشد تا همان قسمت را تمیز کند. علاوه بر این، این جاروبرقی ها هنگام تمیز کردن خانه شما باعث ایجاد مزاحمت برای همه میشوند.
تخلیه مکرر
اندازه کوچک این ربات تخلیه مکرر مخزن گرد و غبار آن را ضروری میکند. اگر حیوانات خانگی دارید که موهای حیوان خانگی زیادی می ریزند، باید در فواصل زمانی مکرر آن را خالی کنید. در مقایسه با جاروبرقیهای ایستاده، جاروبرقی روباتی باید هر ۲ یا ۳ روز یکبار تخلیه شود. نوع کفپوش نیز تفاوت زیادی در این امر ایجاد میکند. مثلا اگر فرش دارید، یک جاروبرقی رباتی برای تمیز کردن آنها باید خیلی بیشتر کارکند.
جاروبرقیهای رباتیک اقتصادی و مقرون به صرفه هستند. آنها بسیار ارزان تر از خانه دارهای گران قیمت هستند. دستگاه را می توان طوری تنظیم کرد که دقیقاً همانطور که لازم است محیط را تمیز کند، در حالی که نیاز به نگهداری کمی دارد. تنها کار شما این است که هر از گاهی کیسه را تعویض کنید یا مخزن آن را تخلیه نمایید .
عمر مفید ربات Roomba
اگر مدل مقرون به صرفه تری مانند Roomba 675 تهیه کنید، میتواند عمری تا دو سال داشته باشد. اگر سطح بالاتری خریداری نمایید، مانند iRobot j7، تحقیقات و آزمایشات نشان میدهد که با نگهداری مناسب تا پنج سال هم عمر میکنند .
آیا ربات Roomba در تاریکی هم میتواند کار کند ؟
جاروبرقیهای iRobot Roomba میتوانند حتی با نور محیط ساده کارکنند، اما در تاریکی مطلق خیر .
میزان برق مصرفی
در واقع، حتی اگر در تمام طول روز به برق وصل باشد، Roomba نسبت به جاروبرقی معمولی عمودی انرژی کمتری مصرف می کند.
لینک اصلی مقاله