انواع چراغ تونلی
در این بخش قصد داریم درمورد چراغ تونلی ضدانفجار ، ضد آب و معمولی و کاربردهای هریک از آنها اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم . پس در ادامه با ما همراه باشید .
فهرست مطالب
1-مقدمه
2-روشنایی در تونل ها
3-انواع چراغ تونلی
4-معرفی چراغ تونلی واروم
چراغ تونلی
مقدمه
این نوع چراغ نوعی از تجهیزات روشنایی خارجی هستند که در ساخت آن از آلیاژهای آلومینیومی با مقاومت بالا استفاده شده است . به این دلیل باید از مواد مقاوم و مستحکم در ساخت آنها استفاده کرد که این نوع چراغ در مناطقی استفاده میشود که احتمال انفجار وجود دارد ، ممکن است رطوبت شدید وجود داشته باشد ، شرایطی که بطور مکرر سرد و گرم شدن دائمی را شاهد باشیم . پس بهتر است از مواد اولیه مرغوب ساخته شوند .
به طورکلی چراغهای تونلی در تونلها، معادن، چالههای آسانسور، موتورخانه ها و … مورد کاربرد دارند. ساختار این چراغ ها به صورتی است که دارای یک صفحه سرپیچ دار هستند که لامپ در آن قسمت قرار داده میشود و روی آن حبابی نشکن و نسوز که دارای محافظ فلزی می باشد قرار میگیرد. گارد محافظ حباب موجب می شود چراغ در برابر برخورد اجسام و در شرایط سخت در امان بماند.
طراحی چراغ های تونلی باید به گونه ای باشد که در مدت زمان طولانی چشم ها را خسته نکند و افراد به راحتی بتوانند در مدت زمان طولانی با وجود این چراغ ها به کار خود ادامه دهند.
روشنائی در تونل ها
روشنایی تونل باید راحتی و ایمنی را فراهم کند و دید رانندگان و کاربران را به حداکثر برساند. به طور کلی برای مناطق پر تردد و تونلهای طولانی یا کوتاه و بطور کلی برای همه مناطق استفاده میشود. همچنین میتواند وسیله ای برای تقویت سطح درخشندگی در تونلهای یک طرفه باشد. نورپردازی خوب تونل به کاربران این امکان را میدهد که با خیال راحت و آسوده وارد بخش محصور شده، از آن عبور کرده و در نهایت خارج شوند. نور کم در تونل باعث میشود راننده در هنگام ورود به داخل تونل و راننده ای که برای مدت طولانی در معرض نور شدید خورشید بوده است دچار کوری موقت شود. به همین دلیل، روشنایی تونل باید به تدریج تغییر کند تا راننده بتواند دید خود را تطبیق دهد.
روشنایی تونل به 5 منطقه تقسیم بندی میشود :
منطقهدسترسی، منطقهآستانه، منطقهانتقال، منطقهداخلی و منطقهخروجی.
منطقه دسترسی
منطقه دسترسی در تونل قرار ندارد. این منطقه به محدوده جاده تا ورودی تونل اطلاق میشود و طول آن برابر با فاصله ایمن ترمز است. این مهم ترین قسمت در روشنایی تونل است زیرا چشمان راننده با سطوح کم نور داخل تونل سازگار است. هدف از نورپردازی در این منطقه این است که اطمینان حاصل شود که رانندگان به جای مواجهه با یک حفره سیاه، میتوانند تونل را به وضوح ببینند.
محدوده آستانه
محدوده آستانه مساحتیاست که با فاصله ترمز تا فاصله ایمن، بسته به محدودیت سرعتی که بعد از منطقه دسترسی می آید برابر است. در نیمه اول این بخش، روشنایی برابر با روشنایی محیط بیرون ساخته میشود. هنگامی که به انتهای منطقه می رسد، روشنایی 40% کاهش پیدا میکند .
منطقه انتقال
طول این بخش برابر با مسافت طی شده در 20 ثانیه بسته به محدودیت سرعت است. سطح روشنایی در این منطقه به تدریج کاهش می یابد .
منطقه داخلی
منطقه داخلی بین منطقه انتقال و منطقه خروج قرار دارد. معمولاً طولانی ترین منطقه تونل است. در این منطقه، روشنایی باید بسته به محدودیت سرعت و شدت ترافیک تعیین شود. در قسمت داخلی تونل، سطح روشنائی باید بین 1 cd/m2 تا 10 cd/m2 باشد.
منطقه خروجی
منطقه خروجی محدوده ای از انتهای ناحیه داخلی تا خروجی تونل است. این منطقه از تأثیر منفی رانندگان توسط سطوح پایین روشنایی در تونل جلوگیری می کند و به آنها اجازه می دهد تا با نور زیاد بیرون سازگار شوند.
تعمیر و نگهداری سیستمهای روشنایی در تونل ها سخت و پرهزینه است. به همین دلیل باید تا حد امکان از وسایل روشنایی که عمر مفید بالایی دارند و نیاز به نگهداری ندارند استفاده کرد.
انواع چراغ تونلی
چراغ تونلی معمولی
چراغتونلیضد انفجار
چراغ تونلی ضد آب
حوادث در تونل ها میتواند عواقب جدی داشته باشد. هنگامی که یک انفجار در یک سیستم محصور رخ می دهد، آتش می تواند به سرعت در اطراف گسترش یابد و فرار از این شرایط را دشوار کند. گرد و غبار، گاز یا هر دو میتوانند در تونل وجود داشته باشند و باعث انفجارهای شدید شوند.
چراغ تونلی دیواری
چراغ تونلی ال ای دی
چراغ تونلی آسانسور
پرکاربردترین برند چراغ تونلی در کشور ایران مربوط به کمپانی واروم میباشد. این شرکت چراغ تونلی های با کیفیت و مرغوبی را تاکنون به دست مشتریان خود رسانده است .
ویژگی های این چراغ
تولید گرمای کمتر
دوام و مقاومت بالا
راندمان بالا
قابلیت حمل چراغ