در این برگه قصد داریم به معرفی شیلنگ فشار قوی بپردازیم و ساختار، انواع و نمونه هایی از آن را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
1- شیلنگ فشار قوی
2- ساختار شیلنگ فشار قوی
3- انواع شیلنگهای فشار قوی
4- نحوه انتخاب شیلنگ فشار قوی
5- نکات مهم در استفاده از شیلنگ فشار قوی
6- محصولات
1- شیلنگ فشار قوی
شیلنگهای فشار قوی تجهیزاتی هستند که برای انتقال سیالات پرفشار در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع از شیلنگها به دلیل کاربردشان از مواد محکمتر و مقاومتری نسبت به شیلنگهای فشار پایینتر ساختهشدهاند و میتوانند فشار مایعات را در سطوح بالاتر پشتیبانی کنند. از این رو، ساختار متفاوتی نسبت به سایر شیلنگها دارند. از ویژگیهای شیلنگ فشار قوی میتوان به کیفت ساخت، وزن کم، انعطاف پذیری بالا و همچنین مقاومت عالی در برابر فشار اشارهکرد.
شیلنگ فشار قوی میتواند به عنوان یک مورد مستقل برای پروژهها و اهداف خاص یا به عنوان بخشی از یک قطعه بزرگتر از تجهیزات مورد استفاده قرارگیرد.
2- ساختار شیلنگ فشار قوی
مواد مورد استفاده برای ساخت شیلنگ فشار قوی بسته به فشاری که در نظر گرفتهشدهاست، متفاوت است. برخی از شیلنگهای درجه پایین ممکن است از پلاستیک ضخیم یا لاستیک ساختهشدهباشند، در حالی که برخی دیگر دارای لوله فلزی یا سیم مارپیچ با روکش لاستیکی هستند. به طور معمول، هر چه مواد بادوامتر باشند، شیلنگ فشار بیشتری را تحمل میکند.
اما، به طور کلی از سه لایه مختلف برای ساخت این مدل شیلنگ استفاده میشود. لایه اول که لایه داخلی شیلنگ است از نوعی لاستیک با کیفیت که در برابر فشار عبوری سیالات و دماهای متفاوت (پایین و بالا) مقاوم است، تشکیل شدهاست. نکتهی مهم در مورد این لایه، عدم ایجاد تغییر در ماهیت شیمیایی سیال است. لایهی دوم از لایههای فولاد به هم تنیدهشده جهت جلوگیری از پارهگیری شیلنگ، ساختهشدهاست. برای ساخت لایه سوم که نقش مهمی در حفاظت لایههای دیگر در برابر حرارت، ضربه، سایش، فرسودگی و … دارد، از یک نوع لاستیک بسیار مرغوب استفادهشدهاست.
شیلنگهای فشار قوی معمولاً ماهیت انعطافپذیری دارند و در هنگام عبور مواد به میزان قابل توجهی منبسط میشوند. با رسیدن به حداکثر ظرفیت فشار، شیلنگ غیر قابل حرکت و کشیده میشود. هنگام استفاده از شلنگ فشار قوی، بسیار مهم است که به فشارسنج توجه کنید تا مطمئن شوید که اعداد بالاتر از حد توصیهشده نیست. اگر فشار بیش از حد وارد شود، ممکن است شیلنگ ترکیده و ترکش در تمام جهات گسترش یابد.
3- انواع شیلنگهای فشار قوی
شیلنگهای فشار قوی را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد.
شیلنگ فشار قوی آب
شیلنگ آب فشار قوی در تعدادی از کاربردهای خانگی، تجاری و صنعتی استفاده میشود. این نوع شیلنگ، آب تحت فشار را برای فرآیندهای تولید خاص یا برای اهداف تمیز کردن فراهم میکند. برخی از امور تمیز کردن عبارتند از: شستشوی ماسه یا حلال های تمیزکننده، محوطه بیرونی، خودرو و امور باغبانی.
علاوه براین، استفاده از این نوع شیلنگ همراه با تجهیزات دیگری نظیر واترجت صورت میگیرد. در این حالت شیلنگ از یک طرف به دستگاه و از طرف دیگر به پمپ آن متصل میشود. پس از اتصال، آب از طریق پمپ، پمپاژ شده و از درون شیلنگ با فشار زیاد از نازل دستگاه خارج میشود. از جمله لوازم جانبی مورد استفاده در دستگاه واتر جت میتوان به فیلتر، گان، لنس، نازل، پمپ، محافظ پاشش و غیره اشاره کرد.
شیلنگ فشار قوی هیدرولیک
شیلنگ هیدرولیک از جمله مقاومترین شیلنگهای فشار قوی است که برای انتقال مایعات و گازهای پرفشار در صنعت مورد استفاده قرارمیگیرد. این نوع از شیلنگ به عنوان شیلنگهای انعطاف پذیر در سیستمهای هیدرولیک ماشینها و مکانیسمهای حمل و نقل روغنهای معدنی و هیدرولیک، و امولسیون های آب-روغن استفادهمیشود. علاوه بر این، در صنایع چوب، راه سازی، کشاورزی، معدن و صنایع نفت و گاز نیز کاربرد دارد.
کاربردهای گسترده شیلنگ هیدرولیک در صنایع مختلف منجر به توجه بیشتر به ساختار لایه درونی آن شدهاست. به طور کلی میتوان شیلنگهای هیدرولیک را با توجه به کاربرد در 4 دسته ی یک لا سیم، دو لا سیم، چهار لا سیم و شش لا سیم تقسیم بندی کرد. از جمله ویژگی این شیلنگ میتوان به کوپلینگ های فلزی دو سر آن اشاره کرد. اگرچه، شیلنگهای هیدرولیک قابلیت استفاده در طولانی مدت را ندارند اما نگهداری صحیح از آنها باعث افزایش طول عمرشان میشود.
شیلنگ فشار قوی صنعتی
شیلنگ فشار قوی صنعتی از جمله اصطلاحات مورد استفاده برای شیلنگ فشار قوی است که وظیفه انتقال مایعات و گازها را برعهده دارد. فشاری که این نوع شیلنگ در پروسه انتقال قادر به تحمل آن است نسبت به شیلنگهای هیدرولیکی کمتر میباشد. از جمله شیلنگهای صنعتی میتوان به شیلنگ صنعتی گاز، هوا، آب، سوخت و … اشاره کرد.
کاربرد متنوع این شیلنگ در حوزههای ساخت وساز، شیمیایی، نفت و گاز و … منجر به تولید آن در اندازه ها و قطرهای مختلف شدهاست که البته این پارامترها بر میزان فشار قابل تحمل آن تاثیرگذار هستند.
4- نحوه انتخاب شیلنگ فشار قوی
برای انتخاب یک شیلنگ فشار قوی نیاز است که به نکات زیر توجه کنید.
هر یک از انواع شیلنگهای فشار قوی برای کاربردی خاص استفاده میشوند که شما نیز باید با توجه به برنامه خود، شیلنگ مناسب را انتخاب کنید.
حجم سیال مورد نظر جهت انتقال به انتخاب قطر مناسب شیلنگ کمک میکند. از این رو، می بایست به این پارامتر در انتخاب شیلنگ توجه کرد.
توجه به قطر شیلنگ همانند طول آن بسیار مهم است. عموما شیلنگها براساس قطر خارجی و داخلیشان اندازه گذاری میشوند. کوچک بودن قطر داخلی منجر به ایجاد محدودیت در اعمال فشار و افزایش دمای سیال میشود.
مواد مورد استفاده در ساخت شیلنگها میتوانند دما را در محدوده مشخصی تحمل کنند. از این رو، برای جلوگیری از هرگونه مشکل میبایست به دمای کاری و محدوده دمای قابل تحمل شیلنگ توجه کرد.
شیلنگها دارای مقاومتهای مختلفی برای تحمل فشار اعمالی هستند. بنابراین، بهتر است شیلنگی انتخاب شود که قادر به تحمل فشار سیستم و یا حتی فشار بالاتر باشد.
جنس شیلنگ میبایست با سیال عبوری از آن سازگاری داشتهباشد. توجه به این نکته مانع از آسیب سیال (بخصوص فعل و انفعالات شیمیایی) می شود و در عمر مفید شیلنگ تاثیر مثبت میگذارد.
5- نکات مهم در استفاده از شیلنگ فشار قوی
پیشنهاد میشود، هنگام کار با هر نوع وسیله ای که از شیلنگ فشار قوی استفاده میکند، همیشه از وسایل محافظ استفادهشود. وسایل محافظ شامل عینک ایمنی، دستکش، کلاه ایمنی و سایر لایههای محافظ برای جلوگیری از آسیب در صورت ترکیدن شیلنگ به طور غیرمنتظره میباشد. البته بهترین اقدام برای محافظت، پیروی از تمام دستورالعمل ها و مقررات سازنده است.
علاوه بر این، دستگاه هایی وجود دارند که میتوانند به ماشین آلات خاصی که از شیلنگ فشار قوی استفاده میکنند، اضافه شوند. به عنوان مثال، حفاظ های بادگیر به عنوان سپر روی شیلنگ عمل میکنند تا در صورت ترکیدن شیلنگ از خروج مایع جلوگیری کنند.
6- محصولات
در جداول زیر اطلاعات برخی از محصولات شیلنگ نشان داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شیلنگ هیدرولیک SAE
شیلنگ هیدرولیک یک لاسیم
شیلنگ هیدرولیک دو لاسیم
شیلنگ هیدرولیک چهار لاسیم
شیلنگ آب
برای مشاهده محصولات مشابه به لینک های زیر مراجعه فرمایید.
لوله PVC لوله سیلندری لوله و انواع آن