در این بخش قصدداریم درمورد انواع لوله گالوانیزه و کاربردشان در صنعت و ساخت و ساز و همچنین ویژگی های آن اطلاعاتی را در اختیارتان قراردهیم .
فهرست مطالب
1-تعریف لوله گالوانیزه
2-انواع این لوله ها
3-کاربرد و مزایا
لوله گالوانیزه چیست ؟
لوله گالوانیزه، لولهای است که از فولاد ساختهشده و با روش گالوانیزه کردن پوشش داده شدهاست. در روش گالوانیزه کردن، لایهای از روی به لوله اضافه میشود تا لوله در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بیشتری داشته باشد. لوله گالوانیزه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرارمیگیرد، از جمله صنایع ساختمانی، صنایع نفت و گاز، صنایع خودروسازی و صنایع آب و فاضلاب.
این لولهها به عنوان خطوط انتقال آب، گاز و مواد شیمیایی استفاده میشوند و همچنین در ساخت تجهیزات و قطعات صنعتی نیز کاربرد دارند.
انواع لوله گالوانیزه
1- فولادی: این نوع لولهها از فولاد ساده تهیه شده و پس از تمیز کردن و روغن کردن، با آلیاژ روی پوشش داده میشوند.
2- آهنی: این نوع لولهها از آهن ساده تهیه میشوند و پس از تمیز کردن و روغن کردن، با آلیاژ روی پوشش داده میشوند.
3- آلومینیومی: این نوع لولهها از آلومینیوم ساده تهیه شده و پس از تمیز کردن و روغن کردن، با آلیاژ روی پوشش داده میشوند.
4- مسی: این نوع لولهها از مس ساده تهیه شده و پس از تمیز کردن و روغن کردن، با آلیاژ روی پوشش داده میشوند.
5-ضد انفجار: این نوع لولهها برای استفاده در محیطهای خطرناک و قابل انفجار تولید میشوند و با پوشش دادن آلیاژ روی و مس، بسیار مقاوم در برابر حرارت و انفجار میشوند.
کاربرد لولههای گالوانیزه
لوله گالوانیزه یک نوع لوله فلزی است که با پوشش دادن روی آن از آلیاژ روی، مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و زنگ زدگی به دست میآید. این لولهها در صنایع مختلف برای کاربردهای مختلف استفاده میشوند، از جمله:
1- ساخت ساز: لولههای گالوانیزه برای ساختارهای فلزی، ساخت و نصب پایهها، تیرها، ستونها و دیوارهای فلزی استفاده میشود.
2- صنعت برق: لولههای گالوانیزه برای سیستمهای توزیع برق، سیستمهای دفع فاضلاب و سیستمهای خنک کننده استفاده میشود.
3- صنعت گاز: لولههای گالوانیزه برای سیستمهای توزیع گاز، سیستمهای تهویه مطبوع و سیستمهای خنک کننده استفاده میشود.
4- صنعت نفت و گاز: لولههای گالوانیزه برای سیستمهای توزیع نفت و گاز، سیستمهای خنک کننده و سیستمهای انتقال آب استفاده میشود.
5- صنعت خودروسازی: لولههای گالوانیزه برای سیستمهای تهویه مطبوع، سیستمهای خنک کننده و سیستمهای انتقال آب در خودروها استفاده میشود.
6- صنعت کشاورزی: لولههای گالوانیزه برای سیستمهای آبیاری، سیستمهای دفع فاضلاب و سیستمهای خنک کننده استفاده میشود.
نحوه ساخت لوله های گالوانیزه
به این صورت است که در ابتدا لولههای فلزی به صورت تمامشده و بدون هیچگونه پوششی ساخته میشوند. سپس این لولهها به صورت کاملاً تمیز شده و روغن کرده میشوند. در مرحله بعد، با استفاده از فرآیند گالوانیزه، لایهای از آلیاژ روی بر روی سطح لوله پوشش داده میشود. این پوشش، به دلیل خاصیت ضدخوردگی آلیاژ روی، باعث مقاومت بسیار بالای لوله در برابر خوردگی و زنگ زدگی میشود.
مزایا و معایب استفاده از این لوله
مزایا
– مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی
– قابلیت استفاده در شرایط جوی سخت و محیطهای خطرناک
– عمر طولانی و دوام بالا
– قابلیت انعطاف پذیری در برابر شوک و ضربه
– قیمت مناسب نسبت به سایر روشهای پوشش دهی فلزات
معایب
– وزن بالای لولههای گالوانیزه نسبت به لولههای پلاستیکی و PVC
– حساسیت بیشتر در برابر ضربه و خط و خش
– نیاز به تخصص و مهارت بالا برای نصب و پیوند لولهها
– محدودیت در اندازه و قطر لولهها به دلیل فرآیند گالوانیزه کردن.
لوله گالوانیزه گرم
لولههای گالوانیزه گرم فولادی، به طور گستردهای در ساخت و سازها، ماشین آلات، زغال سنگ، شیمیایی ، برق، وسایل نقلیه راه آهن، صنعت خودرو، بزرگراهها، پلها، ظروف، امکانات ورزشی، ماشین آلات کشاورزی، ماشین آلات نفتی، ماشین آلات معدن و سایر صنایع تولیدی مورد استفاده قرار میگیرد.
لوله گالوانیزه گرم با غوطهور شدن لوله فولادی در حمام مذاب روی تولید میشود. آبکاری روی میتواند مقاومت به خوردگی لولههای فولادی را افزایش داده و عمر آنها را طولانیتر کند.
مخزن آبکاری داغ لوله گالوانیزه گرم دارای مزایای آبکاری یکنواخت، چسبندگی قوی و ماندگاری طولانی است. پایه لوله فولادی گالوانیزه گرم و محلول آبکاری مذاب تحت واکنشهای فیزیکی و شیمیایی پیچیدهای قرار میگیرند تا یک ساختار مقاوم آلیاژ روی-آهن در برابر خوردگی تشکیل دهند. لایه آلیاژ با لایه روی خالص و پایه لوله فولادی یکپارچه شده است، بنابراین از مقاومت در برابر خوردگی قوی برخوردار است.
لولهگالوانیزه سرد
لوله گالوانیزه سرد که به روش الکت رو گالوانیزه عملیات گاوانیزه آهن انجام میشود و مقدار کمی از پوشش گالوانیزه، در حدود تنها ۱۰-۵۰ گرم در متر مربع بر سطح فلز مینشیند لایه روی به سادگی به پایه لوله فولادی متصل شده و به راحتی از بین میرود. بنابراین، مقاومت در برابر خوردگی آن بسیار ضعیف تراز لوله گالوانیزه گرم است.
تولید کنندگان عمده لولههای گالوانیزه، برای اطمینان از کیفیت، اکثر آنها از الکت رو گالوانیزه (آبکاری سرد) استفاده نمیکنند. فقط شرکتهای کوچک با تجهیزات کوچک و تجهیزات قدیمی از فولاد الکت رو گالوانیزه استفاده میکنند البته باید توجه داشت که قیمت لوله گالوانیزه سرد نسبت به گرم نسبتاً ارزانتر است.
نوع لوله گالوانیزه سنگین
لوله گالوانیزه سنگین از انواع لوله های فولادی می باشد که در مصارف آبرسانی سازههای فلزی سنگین و همچنین پلهای هوایی استاده میشود.ضخامت لولههای گالوانیزه سنگین بالاتر از ۳ میلی متر بوده و در سایزهای مختلف از۱/۲ اینچ تا ۸ اینچ تولید میشوند. و از لحاظ وزن و ضخامت به انواع لوله گالوانیزه سنگین و نیمه سنگین تقسیم بندی میشوند. بسته بندی این لوله ها به صورت بندیل بوده و بر اساس وزن هر بندیل فروخته میشوند.
برای مشاوره و خرید از طریق لینک زیر با کارشناسان ویکی آهن در ارتباط باشید
تماس با ما