در این بخش قصد داریم درمورد قطعات چکش هیدرولیکی ، انواع و کاربردهای هریک اطلاعاتی را در اختیار شما همراهان عزیز قراردهیم .
چکش هیدرولیک چیست ؟
اولین بریکر هیدرولیک Hydraulikhammer HM 400 در سال 1967 توسط شرکت آلمانی Krupp (شرکت آلمانی امروزی Atlas Copco) در اسن اختراع شد.
چکش هیدرولیک از تجهیزات ضروری در صنعت تجهیزات ساختمانی هستند. آنها هم در ساختمان سازی و هم در تخریب و همچنین در صنعت ساخت و ساز استفادهمیشوند. در ساخت و ساز، میتوان از آنها برای حفر چاله، شکستن سنگ، یا شکافتن خاک برای حفر چاله استفادهکرد. در هنگام تخریب، این دستگاه میتواند به سرعت بتن، دیوارها و پایهها را بشکند. از آنجایی که آنها میتوانند به راحتی مواد سخت را بشکنند، این نوع ابزارها برای صنعت معدن عالی هستند.
چکشها اغلب بر روی فرمانهای لغزنده، مینی بیل مکانیکی، بیل مکانیکی لودر و بیل مکانیکی با اندازه بزرگ نصب میشوند. این ابزارها برای ساخت و ساز و تخریب عالی هستند.
چکشهای هیدرولیک از امکانات هیدرولیک برای کار استفاده میکنند، که همان دلیل نامگذاری آنهااست، و این همان چیزی است که آنها را متمایز میکند. قانون پاسکال که یک اصل در مکانیکاست، وظیفه اصلی چکش هیدرولیک است یعنی با واردکردن فشار به قسمتی از سیال، فشار را به تمام نواحی سیال منتقل میکند که باعث چند برابر شدن نیرو میشود.
بریکرها از روغن هیدرولیک استفاده می کنند که نمی توان آن را فشردهکرد . این سیستم هیدرولیک نیروی ضربه را تامین میکند. چکشهای معمولی و دستی حتی با ضربه چکش هیدرولیک قابل مقایسه نیستند.
انواع چکش هیدرولیک
چکش هیدرولیک دارای دریچه داخلی
چکشهیدرولیک دارای دریچه بیرونی
- میلههای جانبی :برای پشتیبانی از کاربردهای چکش نصبشده طراحیشده است.
- محفظه نیتروژن: یک محفظه کم فشار برای کمک به تامین برق
- شیر اصلی: تنها قسمت متحرک به غیر از پیستون برای کمک به چکش
- درپوش جلو: اتصال چکش را در هنگام ضربه در جای خود نگه میدارد.
چکش هیدرولیک در اندازهها و کلاسهای مختلف برای جابجایی در مشاغل مختلف عرضه میشوند. از طرف کمپانی سازنده هر کدام برای استفاده خاص توصیه شدهاست تا به کاربران کمک نماید مناسب ترین نوع را برای استفاه خود تهیه نمایند .
در حالی که هر چکش بسته به برند، اندازه گیری متفاوتی خواهدداشت، در اینجا برخی از آنها را بررسی میکنیم .
معرفی اندازه های مختلف
کلاسکوچک: فرکانس ضربه در این اندازه از 400 تا 1200 BPM با 1400 تا 2175 PSI است.
کلاس متوسط: فرکانس ضربه در اینجا 370-700 BPM با 2175 تا 2610 PSI است.
کلاسبزرگ: این اندازه دارای فرکانس ضربه 200 تا 400 BPM با PSI 2300 تا 2610 است.
این اندازهگیریها تعداد دفعاتی که چکش میتواند به هدف در یک دقیقه برخورد کند، همراه با میزان فشاری که استفاده میشود را نشان میدهد. مهم است که برای هر کار از چکش کلاس مناسب آن استفاده شود. استفاده از چکشی با فشار بسیار بالا برای کاری که نیاز کمتری دارد میتواند آسیب جدی به این دستگاه واردکند.
قطعات چکش هیدرولیک
1- بک هد چکش هیدرولیکی
2- ریتینر چکش هیدرولیکی
3- سیلندر و پیستون چکش هیدرولیکی
4- سندان و بوش سندان چکش هیدرولیکی
5- پیچ تایراد چکش هیدرولیکی
6- سیل کیت چکش هیدرولیکی
7- قلم چکش هیدرولیکی
8-ضربه گیر چکش هیدرولیکی
9- براکت و کاور چکش هیدرولیکی
1- این قطعه در قسمت بالایی قراردارد و وظیفه نگهداری گاز ارت یا N2 را دارد و به وسیله سوپاپی که روی آن قراردارد با مانی متر و کپسول گاز شارژ میشود.
2-ریتینر چکش هیدرولیکی
قطعه ای دایره ای شکل که دارای شیار هایی میباشد که محل قرار گرفتن سیل برنزی و بک آپ و اورینگ است .ریتینر در قسمت بالایی سیلندر و نزدیک بک هد قرار میگیرد. داخل ریتینر شیار هایی وجود داره که شیار بالایی محل قرار گرفتن سیل گاز میباشد سیل گاز مانع تخلیه گاز ازت داخل بک هد میشود.
3-سیلندر چکش هیدرولیکی
محفظه ای بین سندان و بک هد است و در واقع مغز اصلی چکش هیدرولیکی محسوب میشود. با ورود جریان، روغن هیدرولیک به قسمت شیر کنترل ، اسپول داخل شیر کنترل به حرکت درمی آید و فرمان حرکت پیستون را میدهد پیستون در محفظه سیلندر به پایین رفته و به قلم چکش هیدرولیکی ضربه میزند و به بالا برمیگردد و با فشار گاز داخل بک هد و جریان روغن باز به پایین حرکت میکند و این چرخه ادامه دارد تا جریان روغن قطع شود.
4- سندان و بوش سندان چکش هیدرولیکی
این قطعه محفظه مکعبی کل است که قلم پیکور در آن قرار میگیرد . این وسیله دارای 2 بوش میباشد :
1- بوش سر یا بوش قلمگیر
2-بوش داخلی که در محل تلاقی پیستون به دم قلم چکش هیدرولیکی میباشد .
5- پیچ تایراد چکش هیدرولیکی
پیچطولی چکش هیدرولیکی پیچهایی بلند و دارای دو سر رزوه هستند که قطعات اصلی پیکور از جمله بک هد و سیلندر و سندان را به هم متصلکرده و ثابت نگه میدارد این چهار پیچ هنگام بسته شدن باید به دقت و به یک اندازه سفت شوند برای بستن این پیچ ها معمولا از آچار های مولتی پلیر و یا تُرکمتر استفاده میشود .
6-سیل کیت چکش هیدرولیکی
مجموعهای از اورینگ ها و گردگیرها و پکینگها و سیلهای برنزی و سیل گاز میباشد که بصورت پک کامل برای هر چکش عرضه میشود .
7- قلم چکش هیدرولیکی
قطعه ای مصرفی میباشد که از فولادهای آلیاژی تولیدمیشود .برای بالا رفتن استقامت در برابر ساییدگی به کورههای آبکاری رفته و سختی بالای 55 راکفر میگیرد معمولا قلم های پیکور رو از فولادی تحت عنوان MO40 تولید میکنند.
8-ضربه گیر چکش هیدرولیکی
چکشهای هیدرولیکی در دو مدل کاور باز و کاور بسته عرضه میشوند که چکش های هیدرولیکی کاور باز بدون ضربهگیر هستند و معمولا در خارج از شهرها استفاده میشوند به دلیل کاور باز بودن ولوم کاری شان نسبت به چکشهای کاور بسته بشتر است اما چکش های هیدرولیکی کاور بسته دارای ضربه گیر میباشند که معمولا از 4 جهت هسته پیکور را به صورت فیت نگه میدارند و ضربه ناشی از کار پیکور را میگیرند و علاوه بر مهار صدا، لرزش دکل را هم مهار میکنند که در دراز مدت از شکستن دکل بیل مکانیکی جلوگیری میکند.
9-براکت و کاور چکش هیدرولیکی
براکت یا ساپورت چکش هیدرولیکی محل نصب پیکور به دکل بیل مکانیکی میباشد که توسط 2 عدد پین براکت به دکل نصبمیشود برای نگهداری و کمکردن استهلاک براکت داخل سوراخهایی که پین براکت عبورمیکند از بوش براکت استفاده میشود.
عملکرد چکش هیدرولیک
هر چکش هیدرولیک از نیتروژن در یک محفظه قابل شارژ استفادهمیکند که برای عملکرد چکش بسیار مهم است. فشار گاز ثابت در اکومولاتور، لبههای سیستم را جذبمیکند و در یک محفظه بک هد نیرو ایجاد میکند.
بیت های ابزار چکشی از آلیاژهای فولادی متفاوت ساخته شده اند که در یک فرآیند پیچیده تحت عملیات حرارتی قرارمیگیرند.
قطعات چکش هیدرولیک ( سنک شکن )
- محفظه چاک پایین
- بوشینگ های بالا و پایین
- پین های نگهدارنده
- حلقه های رانش
- پیستون ها
- میله های کراوات
- پیچ های جانبی
برای مشاهده سایر محصولات سایت ویکی آهن از طریق لینک های زیر اقدام نمایید .