لوله نیوپایپ

لوله نیوپایپ - ویکی آهن

در این بخش قصد داریم درمورد لوله های نیوپایپ new pipe و انواع و کاربردهای آن‌ها اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم و آن را بررسی نماییم.

فهرست مطالب

1-

2-

3-

لوله نیوپایپ چیست ؟ 

یک نوع لوله پلیمری است که برای انتقال آب، فاضلاب و مواد شیمیایی استفاده‌می‌شود. این لوله‌ها از موادی مانند پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن ساخته‌می‌شوند و به دلیل سبکی، مقاومت در برابر خوردگی، ضدعفونی کننده بودن و قابلیت اتصال با روش‌های مختلف، در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای لوله نیوپایپ چیست ؟

لوله‌های نیوپایپ در بسیاری از صنایع و کاربردهای مختلف استفاده می‌شوند، همچون:

1. صنایع نفت و گاز: در این صنایع، لوله‌های نیوپایپ برای انتقال و ذخیره سازی محصولات نفتی و گازی استفاده‌می‌شوند.
2. صنایع شیمیایی: در این صنایع، لوله‌های نیوپایپ برای انتقال مواد شیمیایی و حلال‌ها به کار می‌روند.
3. صنایع آب و فاضلاب: لوله‌های نیوپایپ برای انتقال آب و فاضلاب در شبکه‌های توزیع استفاده‌می‌شوند.
4. ساختمان و ساخت و ساز: در این صنایع، لوله‌های نیوپایپ برای سیستم‌های گرمایش، سرمایش، تهویه مطبوع و آبگرمکن استفاده می‌شوند.
5. صنعت خودروسازی: لوله‌های نیوپایپ برای سیستم‌های خنک‌کننده موتور و سیستم‌های تهویه داخلی خودرو استفاده می‌شوند.
6. صنایع الکترونیک: لوله‌های‌نیوپایپ برای انتقال مواد الکترونیکی و حفاظت از آنها در سیستم‌های الکترونیکی استفاده می‌شوند.
7. صنعت فضایی: لوله های نیوپایپ برای انتقال سوخت و سیستم‌های خنک‌کننده در ماهواره ها و سفینه‌های فضایی استفاده می‌شوند.
 
لوله نیوپایپ ویکی اهن

ویژگی‌های این لوله

لوله‌های نیوپایپ دارای ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، قابلیت اتصال با روش های مختلف، سبکی و قابل حمل بودن، عدم نیاز به تعویض و نگهداری مداوم، قابلیت استفاده در شرایط مختلف آب و هوایی و در برخی موارد دارای خصوصیات ضد حریق و عایق حرارتی هستند.

انواع لوله های نیو پایپ 

1. لوله نیوپایپ آبی

این نوع لوله برای انتقال آب سرد و گرم به کار می‌رود. به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، قابلیت اتصال با روش‌های مختلف و سبکی، در پروژه‌های ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

2. لوله نیوپایپ سیاه:

این نوع لوله برای انتقال فاضلاب و پساب به کار می‌رود. مقاومت بالا در برابر خوردگی و ضدعفونی کننده بودن آن، از مزایای این نوع لوله است. 

3. لوله نیوپایپ شفاف:

این نوع لوله برای انتقال مواد شیمیایی و دارویی به کار می‌رود. با توجه به شفافیت آن، قابلیت مشاهده محتوای داخلی لوله را فراهم می‌کند.

 

4. لوله نیوپایپ پروانه‌ای:

این نوع لوله برای انتقال گاز و سیالات مایع به کار می‌رود. سبکی و مقاومت در برابر خوردگی، از مزایای این نوع لوله است. 

5. لوله نیوپایپ دوجداره:

این نوع لوله شامل دو لایه پلیمری است که بین آن‌ها فضای خالی وجود دارد. برای انتقال آب گرم و سرد، گاز و سیالات مایع به کار می‌رود. عایق حرارتی بودن آن، از مزایای این نوع لوله است.

مزایا و معایب استفاده از لوله های نیوپایپ 

مزایا

  1. مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی
  2. قابلیت اتصال با روش های مختلف
  3. سبکی و قابل حمل بودن
  4. عدم نیاز به تعویض و نگهداری مداوم
  5. قابلیت استفاده در شرایط مختلف آب و هوایی

معایب

  1.  هزینه بالای خرید و نصب
  2. عدم قابلیت تعمیر در صورت آسیب دیدگی
  3. محدودیت در قابلیت انعطاف پذیری به مقدار معینی
  4. عدم تحمل بارهای سنگین و فشارهای بالا در برخی موارد خاص

ساختار لوله های نیوپایپ 

مهمترین ویژگی لوله‌های نیوپایپ ساختار 5 لایه آن است. این لوله با استفاده از آخرین فناوری روز، تلفیق فلز و پلیمر ، علاوه بر بهره گیری توامان از مزایای لوله های فلزی و پلیمری، خط قرمزی بر معایب این لوله ها و مشکلات ناشی از کارکرد نامطلوب آنها کشیده است.

پلیمر PEX بکار رفته در لایه های خارجی و داخلی لوله های نیوپایپ خواصی مانند مقاومت در برابر خوردگی، رسوب گیری ، پوسیدگی، جلوگیری از افت فشار و … را محقق نموده و آلومینیوم با جوش طولی اولتراسونیک، علاوه بر ایجاد مقاومت عالی در برابر فشار ، خواصی مانند نفوذپذیری اکسیژن و کاهش انبساط طولی را به برتری این محصول نسبت به سایر لوله ها افزوده است .

سرانجام تکنولوژی برتر و تلفیق هوشمندانه آلومینیوم آلیاژی با پلیمر PEX ، لوله ای با توان تحمل دمای 90 درجه سانتیگراد در فشار 10 BAR به مدت بیش از 100 سال را برای مشتریان گرامی به ارمغان آورده است . 

اتصالات نیوپایپ

اتصالات پرسی نیوپایپ

اتصالات کوپلی یا رزوه ای

پرسی :

این روش هم بسیار آسان است اما احتیاج به پرس دارد. از آنجا که اتصالات پرسی به مهره احتیاج ندارند علاوه بر سبکی وزن ، ارزان تر هم هستند.
در این روش هم اول لوله کالیبر می شود. حلقه استیل بر روی لوله قرار می گیرد و  لوله وارد اتصال پرسی می شود و باید مطمئن شد که لوله به طور کامل وارد اتصال شده است. سپس حلقه را به سمت اتصال برده و با یک دستگاه پرس برقی یا دستی پرس می شود. 

کوپلی :

این روش خیلی آسان است و نیاز به وسیله خاصی ندارد. اتصال پرسی شامل سه قسمت است. اتصال، حلقه و مهره ای که روی آن بسته می‌شود.
اول قطعات اتصال باز می شود، با کالیبر توی لوله را کمی باز می‌شود. با استفاده از تیغه‌های در انتهای کالیبر با حرکت چرخشی دیواره داخلی لوله را کونیک (پخ) می‌شود. باید در انجام این کار دقت لازم را داشت چون دیواره لوله قبل از کالیبره کردن تیز است و می‌تواند اورینگ اتصال را پاره کند. این پارگی باعث نشتی می شود و آب بندی را با مشکل روبرو می کند. سپس مهره و سپس حلقه روی لوله قرار داده می‌شود لوله را وارده اتصال کرده و تا جایی که ممکن‌است به انتها می‌رسانند و سپس مهره را با یک آچار ساده یا آچار فرانسه به دنده آخر رسانده و محکم می‌شود.

ساختار لوله

ساختار لوله نیوپایپ - ویکی آهن

برای دریافت اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره با کارشناسان ویکی آهن از طریق راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید . 

تماس با ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *