ربات اسکارا

ربات اسکارا - ویکی آهن

در این بخش قصد داریم درمورد ربات اسکارا ، نحوه عملکرد آن همچنین انواع آن اطلاعاتی را در اختیار شما همراهان عزیز قراردهیم .

معرفی ربات SCARA

ربات‌های اسکارا یکی از محبوب ترین و آسان ترین بازوهای رباتیک صنعتی هستند. ربات SCARA بیشتر برای عملیات انتخاب و جابجایی یا مونتاژ استفاده‌می‌شود که در آن به سرعت بالا و دقت بالا نیاز است.
نام SCARA مخفف Selective Compliance Assembly Robot Arm است که به توانایی ربات برای حرکت آزادانه و حفظ سفتی در سه محور در حین سازگاری در محور نهایی اشاره دارد. این نوع انعطاف پذیری آنها را برای کارهایی مانند انتخاب و مکان، مرتب سازی و مونتاژ مناسب می‌کند.


نگاهی گذرا به تاریخچه ربات رسکارا

در سال 1977، پروفسور هیروشی ماکینو از دانشگاه یاماناشی در سمپوزیوم بین المللی ربات‌های صنعتی در توکیو، ژاپن شرکت کرد. در این رویداد، او شاهد یک اختراع انقلابی – ربات مونتاژ SIGMA بود.
ماکینو با الهام از اولین ربات مونتاژکننده، کنسرسیوم ربات SCARA را تشکیل داد که شامل 13 شرکت ژاپنی بود. هدف این گروه بهبود بیشتر روبات‌های مونتاژ از طریق تحقیقات اختصاصی بود.
کنسرسیوم به سرعت کار کرد و اولین نمونه آنها از ربات SCARA یک سال بعد در سال 1978 انجام شد. آنها آن را بر روی طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی آزمایش کردند، طراحی را حتی بیشتر بهبود بخشیدند و نسخه دوم را دو سال بعد منتشر کردند.
هنگامی که اولین ربات تجاری SCARA در سال 1981 عرضه شد، از آن به عنوان یک طراحی روباتیک پیشگامانه استقبال شد. نسبت قیمت به عملکرد بسیار مطلوبی داشت و فرآیندهای تولید صنعتی را در سراسر جهان متحول‌کرد.

ربات اسکارا - ویکی آهن

کاربرد ربات اسکارا در چه صنایعی بیشتر است ؟

  • برق و الکترونیک
  • خودرو
  • فلزات و ماشین آلات.
  • پلاستیک، لاستیک و مواد شیمیایی
  • مهندسی دقیق و اپتیک
  • غذا و نوشیدنی
  • داروسازی و آرایشی و بهداشتی

عملکرد این ربات 

ربات‌های اسکارا معمولا دارای 4 محور هستند. آنها 2 بازوی موازی دارند که می‌توانند در یک صفحه حرکت کنند. محور نهایی نسبت به سایرین زوایای قائمه دارد و منطبق بر آن است.
به علت طراحی ساده آنها، این ربات‌ها می‌توانند به سرعت حرکت کنند و در عین حال دقت و صحت را دائما حفظ کنند. بنابراین، آنها برای کارهای مونتاژ عالی هستند.
برنامه ریزی آنها آسان است. موقعیت ثابت مفاصل آنها نیز آنها را بسیار قابل پیش بینی می‌کند، زیرا موقعیت‌ها در فضای کاری ربات تنها از یک جهت قابل دسترسی هستند.
SCARA ها بسیار متنوع هستند و می‌توانند بهره وری، دقت و سرعت کار را به یکباره افزایش دهند.

مزایا

ربات‌های SCARA مزایای زیادی دارند، به ویژه برای کاربردهای تولید در مقیاس بزرگ.
طراحی ساده آن‌ها به ارائه زمان‌های چرخه سریع‌تر، دقت موقعیت‌یابی چشمگیر و تکرارپذیری بالای آنها کمک می‌کند. آنها در محیط های کوچکتر که دقت بسیار بالایی نیاز است، بسیار خوب کار می‌کنند.مناطقی که این ربات‌ها در آن بهترین عملکرد را دارند، در عملیات انتخاب و مکان‌یابی هستند که به دقت، سرعت و حرکت صاف نیاز دارند. به همین دلیل، آنها برای کاربردهایی مانند مونتاژ الکترونیک و تولید مواد غذایی بسیار محبوب هستند.
برنامه نویسی آنها نیز بسیار آسان است، به خصوص اگر از RoboDK به عنوان نرم افزار برنامه نویسی ربات خود استفاده می کنید ،کار با آن را بسیار بیشتر برایتان ساده میکند. 

معایب

همچنین برخی از ایرادات روبات‌های SCARA وجود دارد که باید آنرا در نظر گرفت.
درحالی که آنها سرعت بالایی را ارائه‌می‌دهند، تمایل‌دارند در بار خود محدود باشند. بالاترین بار ربات‌های SCARA می‌توانند حدود 30 تا 50 کیلوگرم را تحمل کنند، در حالی که بازوهای روبات‌های صنعتی 6 محوری می‌توانند تا 2000 کیلوگرم را تحمل کنند.
یکی دیگر از نقاط ضعف احتمالی ربات‌های SCARA این است که فضای کاری محدودی دارند. این بدان معنی است که شما در اندازه عملیاتی که آنها می‌توانند انجام دهند و انعطاف پذیری از نظر جهت گیری هایی که می توانند به یک کار نزدیک شوند محدود هستید.
با وجود این ایرادات، این ربات ها بدون شک برای طیف وسیعی از وظایف کاربرد دارند.

چه سنسورهایی در SCARA استفاده می شود؟

در اینجا حسگر نیروی گشتاور، حسگرهای بینایی، حسگرهای اولتراسونیک و حسگرهای لمسی (LTS) بر روی مچ ربات نصب شدند تا شناسایی قسمت صحیح را برای انجام عملیات صنعتی مونتاژ مکانیکی مورد نظر با استفاده از ربات SCARA تسهیل کنند.

نمونه ای از SCARA چیست؟

FANUC SR-3ia نمونه ای از ربات صنعتی SCARA است. پیکربندی چهار محور ربات‌های SCARA به آنها اجازه‌می‌دهد در امتداد صفحات X، Y و Z حرکت کنند. همچنین حرکت چرخشی 360 درجه حول محور Z را برای آنها فراهم می‌کند که امکان ایجاد شدن یک پوشش کاری استوانه ای را فراهم می‌کند.

برد ربات اسکارا چقدر است؟

این برد از 180 میلی‌متر تا 1200 میلی‌متر گسترش می‌یابد و می‌تواند تا 20 کیلوگرم وزن را تحمل کند. محدوده THP طوری طراحی شده است که وزن کم و سطوح اینرسی پایین داشته باشد. محدوده بادوام زمان چرخه سریع 0.3 ثانیه، 120 چرخه در دقیقه و همچنین قادر به کار مداوم به مدت 24 ساعت را ارائه می دهد.

ربات های اسکارا از چه موادی ساخته شده اند؟

مواد به کار رفته در ساخت این ربات برای قطعات ثابت (مانند پایه و …) فولاد است و برای قطعات متحرک (مفاصل منشوری و …) آلومینیوم می‌باشد. یک پیکربندی فیزیکی SCARA در این ربات به کار گرفته شده است.

دقت این ربات ها چقدر است ؟

 دقت آنها می‌تواند به تحمل کمتر از 10 میکرون برسد.

اسکارا ربات - ویکی آهن

برای آشنایی با ربات های دیگر از طریق لینک های زیر اقدام نمایید . 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *