معرفی انواع پایه موتور

انواع پایه موتور - ویکی آهن

در این بخش قصدداریم درمورد انواع پایه موتور و ویژگی و کاربرد هریک اطلاعاتی را در اختیار شما همراهان عزیز قراردهیم .

پایه موتور چیست ؟

پایه‌های موتور اجزای کاملاً ضروری هر ماشین یا وسیله نقلیه‌ای هستند که موتور و شاسی را به هم متصل می‌کنند. آنها با هدف گرفتن ضربه، گرفتن لرزش و کاهش سر و صدا در حین کار طراحی شده اند که برای جلوگیری از آسیب به موتور و همچنین شاسی بسیار مهم است. این مقاله به شما کمک می‌کند تا در مورد انواع پایه‌های موتور به همراه موقعیت، مزایا و معایب آنها و مقایسه آن‌ها آشنا شوید. 

8 نوع مختلف پایه موتور

انواع مختلفی از پایه‌های موتور وجود دارد که در بازار موجود می‌باشد و می‌توان آنها را با توجه به نوع موقعیتی که در آن مناسب هستند انتخاب کرد.

1- پایه های موتور لاستیکی جامد

پایه‌های موتور لاستیکی جامد به عنوان پایه‌های گیربکس نیز گفته می‌شود و این پایه‌هایی هستند که مخصوصاً از بالشتک لاستیکی جامد ساخته شده‌اند که همراه با شاسی از طریق صفحات پشتی فولادی به جعبه دنده موتور متصل می‌شوند. ترکیبی از چنین موادی عامل حرکت و همچنین انعطاف پذیری است و همچنین شوک‌های وارده به سیستم را به حداقل می‌رساند. اینها انواع موتورهایی هستند که معمولاً در خودروها و کامیون ها یافت می‌شوند.
این نوع پایه موتور به گونه ای قرار می‌گیرد که موتور را محکم می‌کند و در جای خود نگه دارد و لرزش و صدا را میگیرد. به غیر از کیفیت، اینها انواع موتورهایی هستند که اگر به درستی تنظیم نشوند و سرجای خود قرار نگیرند ، می توانند شروع به ترک خوردن و پاره شدن کنند، به ویژه در زیر بار سنگین که باعث حرکت بیشتر و کاهش عملکرد می شود.

2- پایه‌های موتور هیدرولیک

پایه‌های موتور هیدرولیک را پایه‌های هیدروموتور نیز می‌نامند و به موتورهایی گفته می‌شود که با ژل یا مایع سیال پر می‌شوند. پایه‌های موتور هیدرولیک به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که ارتعاشات موتور را قبل از رسیدن به شاسی تعدیل و میگیرند. استفاده اولیه از چنین موتورهایی تولید ارتعاشات فراوان با فرکانس بالا و پایین است و همچنین در وسایل نقلیه یا صنایعی که نویز در حداقل سطح دارند ترجیح داده می‌شوند.
این نوع خاص از پایه‌های موتور بیشتر در صنعت خودرو، دریایی و ساخت‌وساز استفاده می‌شوند، زیرا اینها مواردی هستند که می‌توانند به منظور ارائه عملکرد بهتر در محدوده وسیع‌تری از شرایط در مقایسه با پایه‌های موتور لاستیکی استاندارد تنظیم شوند. تمایل دارند به منظور ارائه عملکرد عالی در محدوده نسبتاً محدودی از شرایط انتخاب شوند.
اجزای پایه‌های موتور هیدرولیک مسئول تولید هزینه‌های بالاتر تولید و در نتیجه هزینه‌های بالاتر هستند. بنابراین، آنها چندان مقرون به صرفه نیستند، زیرا مایع نیز نشت می کند و فرو می ریزد. اینها مواردی هستند که با ارزیابی صحیح شرایط و تولید یک پایه باکیفیت و موقعیت آن قابل کاهش هستند.
این نوع پایه‌های موتور شامل گلیکول یا مایع هیدرولیک و هر نوع ماده سیال دیگری که می‌تواند به عملکرد بهتر موتور کمک کند، یافت می‌شود. این نوع پایه موتور بیشتر در موتورهای چهار سیلندر با انگیزه ایجاد لرزش یا نویز زیاد استفاده می‌شود. این پایه‌های موتور را می‌توان با هر نوع موتور دیگری نیز استفاده کرد، در حالی که سطح صدا را می‌توان به حداقل رساند.

3- پایه‌های موتور فلزی

پایه‌موتور فلزی به پایه‌ای گفته‌می‌شود که اتصال قوی‌تر و مطمئن‌تری را در داخل موتور و شاسی ایجاد می‌کند و قدرت بالایی را که باید به چرخ‌ها منتقل شود ایجاد میکند و همچنین در شرایط سخت باقی می‌ماند. 

4- پایه‌های موتور الکترونیکی

پایه‌های موتور الکترونیکی به آن دسته از پایه‌هایی گفته می‌شود که به منظور تغییر سفتی و ویژگی‌های میرایی پایه و همچنین کاهش صدا و لرزش، بسته به نوع وسیله نقلیه یا ماشین و باری که همراه با آن تحمل می‌کند، طراحی می‌شوند. سرعت این ماشین آلات با استفاده از سنسورها نظارت و به سیستم کنترل بازگردانده می‌شود. روش های مختلفی برای کنترل آن به منظور کاهش ارتعاشات موتور مانند محرک خلاء یا مکانیزم لرزش متقابل استفاده می شود.

5- پایه های موتور پلی اورتان (PU)

این پایه ها به عنوان جایگزینی با ماندگاری بیشتر برای پایه‌های موتور لاستیکی شناخته می‌شوند که مزایای استفاده از لاستیک و همچنین پایه‌های فولادی جامد را در کنار هم دارند . اینها ویژگی‌هایی هستند که می‌توانند عملکرد بهبود یافته ای را ارائه دهند و با هزینه بیشتری همراه باشند. این پایه‌های موتور همچنین در برابر گرما مقاومت کمتری دارند که گاهی اوقات می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در کاربردهای خودرویی شود. علاوه بر این، اتصال بین PU و فلز یا فولاد ضد زنگ در مقایسه با لاستیک بسیار دشوار است.

6- پایه های سفت و سخت

به آن دسته از پایه‌های موتوری گفته می‌شود که به همراه بست‌ها یا پیچ‌ها به قاب دستگاه متصل می‌شوند. برخی از پایه‌های سخت را می توان در ماشین آلات یا تجهیزات تعبیه کرد یا به طور دائم در محل مورد نیاز جوش داد. طبق مطالعه، پایه‌های سفت و سخت دارای یکی از پرکاربردترین موتورهای کوچک به جای موتورهای بزرگ هستند. این پایه‌های موتور وظیفه ارائه دقیق‌ترین هم‌ترازی را در داخل موتور و مکانیزم اطراف آن بر عهده دارند که می‌تواند در اثر لرزش تحت عملیات سنگین آسیب ببیند.

پایه های ارتجاعی

پایه‌های‌موتور ارتجاعی به آن دسته از پایه‌های موتوری گفته‌می‌شود که دارای یک لایه لاستیکی یا عایق در داخل پایه و موتور هستند. این ماده‌ای است که به کاهش نویز و لرزش کمک می‌کند و می‌تواند به طول عمر موتور به همراه تمام قطعات مربوط به آن افزایش یابد. پایه‌های موتور انعطاف‌پذیر را می‌توان برای انعطاف‌پذیری و حرکت بدون به خطر انداختن عملکرد موتور استفاده کرد. طبق مطالعه، این پایه‌های موتور هستند که اغلب می‌توانند در موتورهای بزرگ‌تر یا در کاربردهایی که نویز یا لرزش بیش از حد می‌تواند مشکل ایجاد کند، نصب شوند. این پایه‌های موتور هستند که می‌توانند به کاهش ضربه به محض شروع و توقف موتور کمک کنند،و همچنین ضربه‌های وارده به سیستم اطراف را به حداقل می‌رسانند.

Face Mounts

برای نصب روی NEMA-C طراحی شده است، موتور مستقیماً بدون استفاده از پایه استاندارد به اجزای اطراف متصل می‌شود. نصب کننده ها با استفاده از آداپتور NEMA C فیس مانت به منظور تطبیق یک موتور روی هر وسیله نقلیه ای که برای نوع دیگری از پایه موتور طراحی شده است، یافت می شوند. اینها انواع پایه هایی هستند که دارای پیچ و مهره روی موتور هستند و از سوراخ های از پیش تعبیه شده در محفظه موتور و قطعات یا دستگاه‌های اطراف عبور می‌کنند. این پایه های موتور در بازار تقاضای بالایی دارند و به همین دلیل در انواع مختلفی در بازار یافت می‌شوند که با توجه به کاربرد قابل انتخاب هستند.

لینک اصلی مقاله

دنده زنجیر چیست ؟

چرخ دنده ای است که حرکت از طریق آن توسط زنجیری که در یک شیار می‌گذرد یا چرخ دنده‌های چرخ زنجیر را درگیر می کند منتقل می‌شود. یک زنجیر برای اتصال دو چرخ دنده به یکدیگر استفاده می‌شود، یک چرخ دنده به نام چرخ دنده محرک و دیگری به نام چرخ دنده driven می‌باشد. انتقال نیرو و حرکت از طریق زنجیر به یک چرخ دنده دیگری و از یک شفت به شفت دیگر است. این فرآیند زنجیره انتقال نیرو نامیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *